14 листопада 16:30

Скільки коштуватиме зварити український борщ в Норвегії? Відповісти на це питання і разом з тим поекспериментувати взялася українка Тетяна, яка мешкає в норвезькому місті Фредрікстад. Наша співвітчизниця веде тематичний блог у соцмережі, в якому описує життя  Норвегії очима українки. Більше ...

Нарешті настав час приготувати борщ, який, як запевняє Тетяна, в її родині смакують часто на рівні в варениками і голубцями. Тож, за підрахунками, собівартість 5-літрової каструлі борщу в Норвегії дорівнює приблизно 15 євро. Це в тому разі, якщо не рахувати пампушок з часником або багеток. На українські гроші йдеться про 495 гривень. Причиною такої чималою суми є досить висока вартість овочів в Норвегії, які коштують на рівні з червоним та білим мясом. Зокрема, за кілограм свинини, курятини, перцю, буряка чи квасолі доведеться віддати від 150 до 220 гривень. Кілограм цибулі, картоплі, моркви. часнику чи капусти – від 33 до 115 гривень.